Een badkamer goedkoop verbouwen

badkamerDe badkamer heeft de laatste jaren een flinke transformatie ondergaan. Waar voorheen deze kamer in huis nog vooral werd ingericht om onszelf zo praktisch mogelijk te kunnen wassen is de badkamer nu getransformeerd tot een kamer waar we naast wassen ook willen relaxen. Een groot ligbad, jacuzzi en stoomcabine worden tegenwoordig meer als norm gezien dan als luxe. Toch is een badkamer verbouwen geen goedkope klus. Met alle verschillende werkzaamheden die verricht moeten worden zijn verschillende vakmannen nodig en daardoor lopen de kosten snel op. Het sanitair moet worden aangelegd door een loodgieter, de tegelvloer en wanden moeten worden geplaatst door een tegelzetter en de elektriciteit moet worden aangelegd door een elektricien.

Advies van de loodgieter

De meest noodzakelijke werkzaamheden bij het verbouwen van een badkamer worden door de loodgieter verricht. Zonder wastafels, douche, wc en ligbad kunnen we namelijk niet meer van een badkamer spreken. De kosten voor de aanschaf van het sanitair en het aanleggen hiervan door de loodgieter bepalen voor een groot gedeelte de kosten van de verbouwing. Als we een badkamer goedkoop willen verbouwen dan kunnen we dan ook het beste advies vragen van een loodgieter. De loodgieters van http://loodgieterslelystad.nl zijn zo aardig geweest om de beste tips om te besparen op de kosten van een verbouwing van de badkamer te besparen.

Waterleidingen verleggen

De beste tip om kosten te besparen op de verbouwing van een badkamer is om te proberen het sanitair zo in te richten dat er weinig tot geen waterleidingen verlegd hoeven te worden. Bij het verleggen van waterleidingen moet namelijk de vloer en het tegelwerk worden opengebroken. Wanneer je ervoor zorgt dat het sanitair op ongeveer dezelfde plek met dezelfde waterleidingen kan worden aangesloten dan kan het tegelwerk in de meeste gevallen behouden blijven. Je kunt dan de badkamer van nieuw, comfortabel en luxe sanitair laten voorzien en toch de kosten van de verbouwing laag houden.

Slim met budget omgaan

Wanneer je maar een beperkt budget beschikbaar hebt dan zal je merken dat wanneer er creatief met de aanschaf van bepaalde dingen wordt omgegaan dat er meer gedaan kan worden dan gedacht. Men kan bijvoorbeeld de badkamer slechts deels laten verbouwen of op zoek gaan naar goedkopere materialen. Vooral bij een tegelvloer of tegelwand kan de keuze voor een iets minder dure tegel een groot verschil maken op de eindkosten van de verbouwing. Dit geldt ook voor het sanitair wat in verschillende materialen geleverd kan worden. Het beste kan je met een professional om de tafel gaan zitten en kenbaar maken wat je budget voor de verbouwing is. Samen kunnen jullie dan de mogelijkheden bespreken om te verbouwen binnen dit budget.

De juiste professionals inhuren

Een groot deel van de kosten voor een verbouwing worden bepaald door de arbeidskosten van de verschillende vakmensen die nodig zijn bij de verbouwing. Wanneer je een badkamer zo goedkoop mogelijk wilt laten verbouwen dan loont het om goed navraag te doen bij verschillende professionals. Hierbij is het ook mogelijk om op prijs te onderhandelen. Het makkelijkste en vaak ook het goedkoopste is om één professional in te huren die verantwoordelijk is voor de gehele verbouwing. Hij of zij kan dan alle nodige vakmensen inhuren uit het vastgestelde budget.
Als jij verlangt naar een nieuwe badkamer waar je lekker in kunt relaxen dan is het de moeite waard om eens te bekijken hoeveel je kunt bereiken met het budget door creatief te zijn met de besteding van het bedrag.