Een lek vinden met lekdetectie

Een lek kan veel schade en ongemak veroorzaken. Zelfs het opsporen kan schade aanrichten, maar gelukkig zijn er ook veel technieken die er voor zorgen dat uw lekkage snel en schadeloos kan worden opgespoord, zodat deze professioneel kan worden gedicht. Het is bij een lekkage van het allergrootste belang dat u snel handelt. Een bedrijf dat u inschakelt voor lekdetectie zal daarom zeer snel ter plaatse zijn. Sommige lekken veroorzaken niet alleen veel schade, maar zijn ook erg gevaarlijk voor uw gezondheid. Een goed voorbeeld van een gevaarlijk lek is een gaslek.

Welke lekkages kunnen door lekdetectie worden opgespoord?

Lekdetectie is in vele vormen mogelijk en kan worden gebruikt om een grote diversiteit aan stoffen te vinden. Een eenvoudig voorbeeld van lekdetectie in het klein is wanneer u een lekke band hebt en deze in een bak water houdt. Op de plek van het lek komen dan bubbeltjes. U ziet dan waar het lek is zonder de band te verwijderen. De professionele lekdetectie-technieken zorgen voor het opsporen van de volgende lekken;

– Afvoer lekkage
– CV lekkage
– Dak lekkage
– Gaslekkage
– Lekkage in waterleidingen of vloerverwarming

Welke technieken kunnen worden ingezet om lekken te vinden?

Voor het professioneel detecteren van lekken door Lekkageservice.nl zijn de volgende vormen van detectie zeer populair;

– Met behulp van infrarood
– Door ultrasoon in te zetten
– Door middel van een rooktest
– Met een endoscoop
– Door een vochtmeting
– Door het uitvoeren van een kleurstoftest

Waarom zou ik een professioneel bedrijf inschakelen?

Wanneer u zelf niet over voldoende kennis beschikt van bovenstaande technieken is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Wanneer u toch zelf zonder voorkennis met lekdetectie aan de slag gaat, loopt u het risico om uw schade verder te vergroten door het toepassen van verkeerde technieken. Daarnaast kan het ook zeer gevaarlijk zijn omdat het detecteren van gevaarlijke lekken mogelijk langer zal duren.