Zelf aan de slag met het vervangen van kozijnen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om nieuwe ramen in hun woning te zetten, nu de klimaatverandering een steeds prominentere rol inneemt binnen onze maatschappij. Mensen proberen op tal van verschillende manieren de isolatie van hun woning te verbeteren. Een van de mogelijkheden die u heeft bij het kiezen van nieuwe ramen, is bijvoorbeeld HR-glas of dubbelglas. Het rendement van dit type glas is erg hoog, doordat de isolatie in uw woning aanzienlijk verbeterd wordt. Er blijft meer warmte binnen, waardoor uw CV-ketel minder warmte hoeft op te wekken! Het plaatsen van nieuwe ramen kan een behoorlijke investering zijn vooraf, maar dit zult u op termijn eenvoudig terugverdienen.

Wilt u ook nieuwe ramen laten plaatsen? Schakel een erkende glaszetter bij u in de buurt in, zodat de kans op complicaties verkleind kan worden. Het vervangen van de kozijnen voor de nieuwe ramen, kunt u in het merendeel van de gevallen zelf doen.

Kozijnen vervangen voor nieuwe ruiten

Om nieuwe ruiten te kunnen plaatsen, dient u de huidige ruiten op een zorgvuldige wijze te verwijderen. U wilt voorkomen dat de ruiten kapotgaan, evenals dat u moet proberen om de bestaande kozijnen zo goed mogelijk los te halen. Des te voorzichtiger u dit doet, des te groter de kans ook is dat u de kozijnen nogmaals kunt gebruiken bij nieuwe ruiten. Om te beginnen haalt u de houten latten los, waarbij u het raam enigszins tegen het achterste kozijn aanduwt. Zo voorkomt u dat de ruit straks naar voren valt bij het loshalen van de kozijnen. Haal de ruit vervolgens los, door de laag met kit tussen het kozijn en de ruit te verwijderen met een schroevendraaier of mesje. Wanneer deze laag enigszins los zit, kunt u de laag vaak in een keer van het kozijn trekken.

Nu de ruit verwijderd is, kunt u het gehele kozijn uit uw muur verwijderen of direct een nieuwe ruit in het bestaande kozijn plaatsen. Het is hierbij belangrijk om het kozijn goed schoon te maken, zodat de nieuwe ruit niet direct beschadigd raakt. Punten waar u bijvoorbeeld op moet letten: het verwijderen van alle kit in het kozijn, het verwijderen van kleine spijkerpunten, enzovoorts. Wanneer u water gebruikt bij het schoonmaken van uw kozijn, is het erg belangrijk om het kozijn goed te laten drogen, voordat u een nieuwe ruit in het kozijn plaatst. Zo voorkomt u het ontstaan van schimmelplekken in het kozijn.

Hulp van een erkende glaszetter

Wanneer u twijfelt over uw eigen vaardigheden in het vervangen van een kozijn, kunt u de hulp van de erkende leidenglaszetter.nl inschakelen. Een glaszetter helpt u niet alleen bij het daadwerkelijk vervangen van de ruit, maar kan u bijvoorbeeld ook advies geven over verschillende soorten ruiten die tegenwoordig worden aangeboden. Is het voor u bijvoorbeeld interessant om dubbelglas te nemen met een geheel nieuw kozijn? Of kan een normale ruit volstaan in uw huidige kozijn? Samen met de glaszetter zoekt u naar de meest geschikte oplossing voor uw woning.